torstai 7. huhtikuuta 2016

Näin lainaat lastipyörän


Lainaamon ovet avautuvat talvitauon jälkeen 19. huhtikuuta, ja varauksia pyöriin voi alkaa jo tekemään. Pyörien lainaaminen on viime kesän tapaan täysin ilmaista. Joten mitä jos lähtisitkin tänä vuonna vappupiknikille auton sijaan laatikkopyörällä tai nappaisit lapset ja koiran laatikkoon ja lähtisit toukokuiselle pyöräretkelle vaikkapa helatorstaina? 


Myös kevätsiivouksen jäljiltä kertyneiden ylimääräisten kamojen vienti kirpputorille tai multasäkkien nouto taimimyymälästä hoituu kätevästi lastipyörällä. Tai jos haaveilet oman laatikkopyörän tai pyörän peräkärryn hankkimisesta, niin lainaamon pyörät tarjoavat hyvän mahdollisuuden erilaisten pyörämallien ja vaihtoehtojen kokeiluun. Pikkulapsiperheessa on myös oiva tilaisuus testata ennen kesälomakauden alkua, kuinka arki sujuisi, jos lapset veisikin päiväkotiin auton sijaan laatikkopyörällä.

Tässä vielä ohjeet pyörien varaamiseen ja lainaamiseen:

Minkä pyörän haluaisit lainata?


Pyörien kuvat ja kuvaukset näet täältä. Jos kaipaat lisätietoja  tai vinkkejä siitä, mikä pyörä sopisi parhaiten omaan käyttötarkoitukseesi, tai tarvitsisit pyörää lainaan pidemmäksi ajaksi kuin 3 vrk, soita 045 320 6540 / JAPA ry tai laita viestiä toimisto@japary.fi.

Kuva: Juha Laitalainen

Milloin haluaisit lainata pyörää?


Pyörien ajantasaisen varaustilanteen näet varauskalenterista. Pyörien laina-aika on arkisin 1-2 vrk ja viikonloppuna 3 vrk.  Harkinnan mukaan pyöriä voidaan tapauskohtaisesti lainata myös pidemmäksi ajaksi. Pyörän voi noutaa lainan alkamispäivänä klo 14 jälkeen ja palautuspäivänä pyörä on palautettava klo 12 mennessä, Kansalaistoiminnankeskus Mataran aukioloaikojen puitteissa, ellei toisin sovita.

Varaa pyörä puhelimitse


Kun tiedät, minkä pyörän haluaisit lainaan ja milloin, varaa pyörä puhelimitse puh. 0400 274 209 / Kansalaistoiminnankeskus Mataran aulapalvelu (avoinna arkisin pääsääntöisesti klo 8–18, ks. Mataran aukioloajat).

Nouda pyörä ja hyppää satulaan!


Ennen pyörän noutoa tutustu lainaamon pelisääntöihin ja ohjeisiin, mitä pyörillä voi kuljettaa. Tutustu myös varaamasi pyörän käyttöohjeisiin ennen pyörän noutoa, saat ohjeet sähköpostiisi varauksen tekemisen jälkeen.

Noutaessasi pyörää muista ottaa mukaan kuvallinen henkilötodistus ja pyöräilykypärä! Kun tulet noutamaan pyörää, ajoa kannattaa harjoitella aluksi ilman lastia rauhallisella paikalla. Huomioi, että kaikissa lainaamon pyörissä on vain käsijarrut, ei jalkajarrua!

Lainausajan päätyttyä palauta pyörä mahdollisuuksien mukaan akku täyteen ladattuna – seuraavan lainaajan on mukavampi lähteä liikkeelle täydellä akulla :)

Mukavia pyöräilykilometrejä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti