torstai 12. toukokuuta 2016

Kettuset hankkivat oman lastipyörän testijakson jälkeen

Perhepäivähoitaja ja kolmen lapsen äiti Minna Kettunen perheineen pääsi viime kesänä testaamaan yhtä Lastipyörälainaamon pyöristä viikon ajan. Kettuset olivat erittäin tyytyväisiä lainassa olleeseen kolmipyöräiseen, sähköavusteiseen Leo Lastipyörään ja jäivät kokeilujakson jälkeen pohtimaan oman lastipyörän hankintaa.

Sellainen perheeseen ostettiinkin jo viime talvena. Omakseen Kettuset hankkivat maahantuojalta Babboe Big -lastipyörän, joka on täsmälleen samaa mallia kuin Leo. Entuudestaan tuttu pyörä oli perheelle helppo valinta.

Tykästyin siihen niin, etten edes harkinnut muuta”, Minna Kettunen kertoo. ”Ja koska pyörän oli alun perinkin tarkoitus palvella myös hoitoryhmien kanssa, ei ollut mielekästä edes harkita pienempiä lastipyöriä.”

Babboen kyydissä mahtuu ottamaan vaikka torkut. Kuva: Minna Kettunen.


Lastipyörä apuna työssä ja retkillä


Minnalla ei ole ajokorttia, eikä hoitolapsia saisi autolla kuljettaakaan. Niinpä oma lastipyörä on helpottanut paitsi Kettusten perheen perusarkea, myös Minnan työtä. Babboen avulla Minna ja hoitolapset pääsevät liikkumaan turvallisesti kävelymatkan ulkopuolellekin. Kaupassa ei tarvitse käydä yhtä usein kuin ennen, sillä Babboeen mahtuu lasten lisäksi isommatkin ostokset. Myös esikouluikäisen vienti- ja hakureissuja sekä kiireisiä aamuja pyörä on nopeuttanut.

Eskariin on meiltä 1,2km. Pyörällä sen ajaa 10 minuutissa ihan leppoisaa vauhtia, mutta pikkulasten kanssa kävellessä menee helposti 40-50min”, Minna sanoo.

Talvikaudella sohjossa ja pakkasessa sähköavusteisellakin lastipyörällä ajo oli välillä haastavaa ja raskasta, mutta Kettusten mielestä kuitenkin mukavampaa kuin saman matkan käveleminen kurjissa olosuhteissa. Kevään tullen lastipyörä on päässyt vieläkin runsaampaan käyttöön, ja sillä on ajeltu myös ihan muuten vain sekä käyty retkillä.

”Eiköhän tässä tule käytyä suurin piirtein kaikkialla mihin pyörällä vaan pääsee sillä perusodotuksella, että reissu edestakaisine matkoineen kestää maksimissaan kolme tuntia”, Minna kertoo.

Kuva: Minna Kettunen


Ihailevia katseita ja kommentteja


Omat ja hoitolapset ovat Minnan mukaan pitäneet lastipyörän kyydissä istumisesta kovasti. Naapurin lapset pyytävät päästä kyytiin ja päiväkodin pihassa pyörä on saanut ihailua osakseen. ”Yksi tyttö kerran huokaili, että olisi ihanaa jos meilläkin olisi tuollainen pyörä.” Ainakin yksi isä oli myös innostunut lainaamaan Lastipyörälainaamosta pyörän Kettusten menopelin nähtyään!

Kyytiin on lasten lisäksi päässyt naapurin täti - lastipyörällä myös kahden aikuisen matka kauppaan tai salille on sujunut ongelmitta. 

”Huomiota pyörä herättää edelleen, lähes aina liikennevaloissa tulee joku ihastelemaan tai kommentoimaan jotenkin”, Minna sanoo. ”Polkemisen raskaudesta kysellään joskus, mutta enimmäkseen ihmiset ihastelevat miten kätevän ja hauskan näköinen peli se on.”

Lastipyörän tultua taloon hieman perinteisempi pyörä ja peräkärry -yhdistelmä on jäänyt lähes kokonaan vaille käyttöä.

”Tällä pyörällä on yksinkertaisesti helpompi ja nopeampi lähteä liikkeelle. Olen itse tosiaan älyttömän tykästynyt tähän pyörääni”, Minna iloitsee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti