tiistai 13. kesäkuuta 2017

Lastipyörälainaamon sporttinen uutuus: Tuplis!

Lastipyörälainaamoon on tänä keväänä saapunut jännittävä uutuus – tandempyörä! Cannondale-merkkinen laatupyörä on mainio ajettava: se on kevyt, mutta kestävä, ja ketterä liikkeissään. Tandem sopii monipuoliseen menoon 30 vaihteensa ansiosta ja hyvä ajoasento takaa ajomukavuuden pidemmälläkin matkalla. Sähköavustusta tandemissa ei ole, mutta sitä ei toisaalta tarvitsekaan – liikkuuhan pyörä kahden polkijan lihasvoimin. Tarvittaessa tandemilla ajo onnistuu kyllä yksinkin.

Tandemilla polkeminen voi vaatia hieman opettelua, sillä se luonnollisesti poikkeaa yksinajettavasta pyörästä. Kommunikointi on kaiken A ja O! Pyöräilijöiden kannattaa sopia, kummalla jalalla lähdetään liikkeelle ja laskeudutaan satulasta ja milloin tämä tapahtuu. Samoin varsinkin jyrkemmissä käännöksissä kommunikointi on tarpeen, jotta polkijat osaavat kallistaa kaarteen suuntaan yhtä aikaa. Perusperiaatteet kuitenkin oppii nopeasti, joten tandemin selkään hyppäämistä ei tarvitse yhtään pelätä! Ketjunsuojia pyörässä ei ainakaan vielä ole, joten leveälahkeisimmat housut kannattaa jättää ajelemaan lähtiessä kotiin. Nimeä tandemille etsittiin nimikilpailuin avulla Pyöräilyviikon aikana. Hyviä ehdotuksia tuli paljon ja valinta oli vaikea, mutta lopulta pyörä päädyttiin JAPA:n hallituksen äänestyksellä nimeämään Tuplikseksi. Tuplis kuvastaakin loistavasti hauskaa tandempyörää. Kiitos nimen ehdottajalle!

Tuplis on jo lainattavissa, joten kannattaa kurkistaa varauskalenterista vapaat ajat ja sopivan löydyttyä tehdä varaus Mataran aulapalveluun soittamalla. Toistaiseksi vapaita aikoja on vielä paljon, joten rohkeasti vain testaamaan tätä sporttista uutuutta! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti