maanantai 30. heinäkuuta 2018

Viisi henkinen perhe polkupyörämatkalla Suur-Saimaan ympäri

Tuplis-tandem pääsi kesäretkelle Suur-Saimaalle! Alla terveiset reissusta: 

***

530 km, kolme lasta, kaksi pyörää ja kuusi päivää. Siinä lähtökohdat huikealle pyöräretkelle Suur-Saimaan ympäri.


Joku voisi erehtyä luulemaan, että pitkät pyöräretket eivät ole lapsiperheille. Puppua! Sehän on yksi parhaista tavoista viettää perheen kanssa laatuaikaa. Mikä sen parempaa kuin ulkoilla ja retkeillä koko perheellä. Pyörämatkalla unohtuvat puhelimet ja voi keskittyä seikkailuun ja yhdessä tekemiseen!


Kaksi pienintä lasta (1,5v ja 6v) kulki äidin laatikkopyörässä ja vanhin lapsi (11v) puolestaan polki isän kanssa tandemilla. Lähdimme liikkeelle Mikkelistä, ja pyöräilimme Saimaan ympäri Ristiinan, Savitaipaleen, Lappeenrannan, Imatran, Punkaharjun, Savonlinnan, Sulkavan, Puumalan ja Anttolan kautta takaisin Mikkeliin. Päivämatkat pysyivät mukavissa 60-90 kilometrissä, ja pysähdyimme useamman kerran päivässä uimaan. Toki pysähdyimme myös leikkimään leikkipuistoihin ja energianpuutetta vastaan taistelimme jäätelöllä!


Pyöriemme päällä kulki vaihtovaatteiden lisäksi teltta, viisi makuupussia, viisi makuualustaa sekä retkikeitin astioineen. Varustesetti mahdollisti joustavuuden - matkaa ei tarvinnut niin tarkkaan suunnitella, kun yöpymispaikkoja ei varattu etukäteen.

Jokamiehenoikeudet sallivat leiriytymisen lähes kaikkialle, ja löysimmekin upeita telttapaikkoja järven rannoilta. Yöpaikkojen löytämisessä auttoivat kartat ja satelliittikuvat. Teltan lisäksi vakiokalustoon kuului kaksi riippumattoa, joissa relattiin, luettiin ja otettiin torkkuja!


Kiitokset lastipyörälainaamolle tandemin lainasta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti