torstai 12. marraskuuta 2020

Kokeilussa Ludvig laatikkopyörä

Kokeiluperheen taustat:
  • Nelihenkinen perhe – vanhemmat ja kaksi lasta (poika 5v. ja tyttö 3v.)
  • Perheen koti sijaitsee Palokassa
  • Oleelliset etäisyydet kodista: lasten päiväkoti 1 km, perheen isän työmatka 7 km, perheen äidin työmatka 18 km, kauppakeskus 500 m
  • Perheellä yksi auto (pääasiallisesti perheen äidin käytössä pidempien työmatkojen vuoksi)
  • Vanhempien työt kulkevat eri rytmisesti ilta- ja aamuvuoroissa, lapset päivähoidossa arkisin


Ludvig laatikkopyörä on ollut perheemme tilanteessa syksyn aikana todellinen arjen apu ja ilo. Lasten päiväkotikuljetukset yhdistettynä työmatkapyöräilyyn ovat onnistuneet yhdellä kulkemisella ilman ylimääräisiä lenkkejä kodin kautta. Lasten lisäksi laatikkoon on mahtunut myös ruokaostokset, kun matkalla töistä ja päiväkodista olemme poikenneet ruokakaupassa. 


Perheen harrastuksiin kulkemiset varusteineen (huom. myös jääkiekkokassi ja maila) ovat hoituneet vaivatta, sillä raskaammassakin lastissa ja pidemmillä matkoilla pyörän sähköavusteisuus toimii todella näppärästi. Lasten kanssa on tehty pyörällä syksyn aikana lukuisia reissuja, milloin isovanhempien luo, milloin luontoretkille tai leikkipuistoihin. Matkoilla laatikossa on kulkenut samalla evästävien pikkumatkustajien lisäksi mm. retkireput ja polttopuut.

Pyörän käyttömukavuus on huippuluokkaa ja kynnys sen jatkuvalle käyttämiselle on erittäin matala. Pyörä on niin pehmeän mukava ja kevyt ajettava, että se jopa kutsuu ulkoilemaan ja valitsemaan ekologisemman ja ennen kaikkea hauskemman vaihtoehdon perheen arkikulkemisiin. Lapset nauttivat olostaan laatikossa maisemia katsellen ja pienen vesisateenkin sattuessa päälle asetettava kuomu pitää lapset ja tavarat kuivana. Pyörä on kokonaisuudessaan laadukas erityisesti vakaan ajettavuutensa vuoksi.


Perheemme pohti hetken kesän jälkeen toisen auton hankkimista perheeseen, mutta halusimme löytää keinot selviämään ilman. Ludvig Lainapyörä on sopinut liikkuvan perheemme tarpeisiin toisen auton korvikkeena täydellisesti. Viikkotasolla kokonaiskäyttö on vaihdellut 50 kilometristä sataa kilometriin. Koko perhe suosittelee lämpimästi kokeilemaan – hauskaa ja koukuttavaa!


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti