maanantai 18. kesäkuuta 2018

Kesäteatteriin ilman omaa autoa?

Kesäteatterit kuuluvat Suomen suveen kuin nenä päähän, mutta voiko teatterivierailulle lähteä muuten kuin omalla autolla? No, totta kai! Keski-Suomesta löytyy useita kesäteattereita, joiden näytöksiin pääsee linja-autolla, kimppakyydillä, pyörällä tai kävellen – sekä lähempää että kauempaa. Lähde siis kesäteatteriin yksin, kaksin tai porukalla ja jätä oma auto kotiin!


Viime kesänä teatterivieraat kävivät lainapyörillä
katsomassa mm. Vuonna 85 -musikaalia
Haluaisimme kuulla kesäteatterivieraiden kokemuksia matkanteosta ja teatteriesityksistä, joten viimekesäisen kampanjan tapaan tarjoamme taas teatterilipun matkakertomusta ja valokuvia vastaan. Kertomukset ja kuvat julkaistaan lainaamon blogissa kesän aikana. Mikäli kiinnostuit, ota yhteyttä toimisto(a)japary.fi ja kerro meille, missä esityksessä haluaisit käydä ja millä kulkuneuvolla.

Alle on listattu keskisuomalaisia kesäteattereita, joihin voi mennä lähibussilla, pyörällä tai kävellen, ja osaan näytöksistä pääsee linja-autolla kauempaakin. Vaihtoehtoisesti voi kerätä sukulaisista ja tuttavista kimppakyytiporukan, jolloin on mahdollista käydä ympäristöystävällisemmin myös niissä pikkuteiden varsilla olevissa kesäteattereissa, joita ei ole tässä listattu.

Lastipyörälainaamo palvelee jälleen koko kesän ja sähköavusteisella pyörällä pääseekin yhdessä hujauksessa Jyväskylän kaupunkialueen ja Vaajakosken kesäteattereihin. Mäki-Matin perhepuiston ohjelmistossa ovat tänä vuonna lastennäytelmät Supermarsu pelastaa Itämeren silakat sekä Kahjo-Kaapo ja kurjat keptorit. Harjun kesäteatterissa taas nähdään Shakespearen klassikko Kesäyön unelma, Teatteri Miilussa musiikkinäytelmä Ääninauhalla sinä ja Kuokkalan Survo-Korpelan latoteatterissa lastenmusikaali Tähkäpää sekä klassikkomusikaali Grease. Vaajakosken Naissaaren Näyttämön Hilman päivät –näytelmä on kävelymatkan päässä Vaajakosken keskustasta ja Jyväskylästäkin pääsee hyvin pyörällä.

Korpilahden teatterin esitykset Sydänkohtauksia eli näin tehtiin Kummisetä ja Pinokkio ovat kävely- tai pyörämatkan päässä Korpilahden keskustasta. Saarijärven Teatteri Lumperossa esitetään Katsastus, ja teatterivisiitille pääsee Saarijärven keskustasta pyörä- ja kävelytietä pitkin miltei perille saakka. Sekä Korpilahden teatteri että Teatteri Lumpero ovat lisäksi kävelymatkan päässä kaukoliikenteen pysäkeistä, mutta iltanäytösten jälkeen voi olla haastavaa löytää sopivaa vuoroa kotiin päin. Kimppakyydillä voi tulla toki kauempaakin.

Lastenteatteri Loihu
Kanavateatteri Laukaan ohjelmistossa on tänä vuonna Taivaan tulet – veren perintö. Teatteri järjestää maanantain näytöksiin 9.7., 16.7. ja 23.7. yhteiskuljetuksen Jyväskylästä (menopaluu 10 €) tai mikäli patikointi lähiseuduilta kiinnostaa, Kanavateatteri sijaitsee lähellä Metsoreittiä.

Mikäli huomaat, että yllä olevasta listasta uupuu jokin sopivien linja-autoyhteyksien tai hyvien pyörä- ja kävelyteiden varrella oleva keskisuomalainen kesäteatteri, ilmoittelethan siitä meille osoitteeseen toimisto(a)japary.fi lisätietojen kera.

Jos kesäteatterivierailu kiinnostaa, mutta Jyväskylän seudun joukkoliikenteen käyttö on vielä vierasta, neuvoa voi kysyä Linkki-kummilta, joka opastaa reittien ja aikataulujen kanssa ja lähtee tarvittaessa kaveriksi bussimatkalle. Teatterireissulle voi pyytää seuraksi myös kulttuuriluotsia, joka on Jyväskylän kulttuuritarjontaan perehtynyt vapaaehtoinen vertaisohjaaja. Molemmat palvelut ovat ilmaisia.

Mukavia kesäteatterihetkiä!

---

Muokattu:
17.7. poistettu Ränssin Kievari listasta yhteensopimattomien linja-autovuorojen takia
18.7. lisätty Teatteri Miilun musiikkinäytelmä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti