tiistai 24. lokakuuta 2017

Kokeiluperheiden mietteet testijakson päätteeksi

Kokeiluperheiden urakka on onnellisesti päättynyt. Parin kuukauden ajan kolme Jyvässeudulla asuvaa perhettä ajoi lähes koko lainaamon valikoiman läpi ja testasi erilaisten pyörien toimivuutta omassa arjessaan. Toisiin pyöriin rakastuttiin, toiset jäivät vain ystäviksi. Kysyimme vielä kokeilujakson päätteeksi, mitä testijaksosta jäi mieleen.  

******

Mitä jäi käteen? No ainakin se, että pyörällä pääsee Jyväskylässä mukavasti kulkemaan ja sähköavuste on näin mäkisessä maastossa oikeasti aivan loistava keksintö. Olen ainakin itse monta kertaa miettinyt juuri pyörän peräkärryn hankkimista. En ole sitä kuitenkaan vielä halunnut tehdä juuri siksi, että puolet matkasta pitäisi kuitenkin taluttaa, kun ei vaan jaksa jotain Myllyjärven mäkeä polkea ylös jos vielä pitää vetää perässään hirveä määrä tavaraa. Nyt kuitenkin jäimme haaveilemaan sähköpyörästä, sillä sillä voisi vähentää auton käyttöä vielä entisestään aika paljon ja kulkeminen on mukavan jouhevaa. Sitä paitsi mikään ei ole niin hauskaa kuin vähän kiihdytellä ylämäkeen ja ohittaa trikooseen pukeutuneita superpyöräilijöitä. Meidän tarpeisiimme sopi parhaiten nimenomaan niin tavallinen sähköistetty pyörä ja peräkärry, minkä voi tarvittaessa ottaa mukaan. Sähköpyörän hankkimisessa mietityttää kuitenkin erityisesti säilytyksen haasteet ja missä tai kuinka helposti pyörää saisi sitten huollatettua.

Oli erittäin antoisaa päästä tähän kokeiluun mukaan testaamaan ja vertailemaan auton kilpailijoita ja omat suosikit löytyivätkin helposti. Pyörät herättivät aika paljon keskusteluja tuntemattomienkin kanssa, ja varmaan ainakin joku jäi miettimään laatikkopyörän kokeilua ja sähköpyörän etuja tässä kaupungissa. Viimeisestä testattavasta (Liisi) en olisi halunnut luopua ollenkaan...
Minulle on jäänyt käteen erityisesti vapaus, minkä pyörät ovat antaneet. On ollut ihanaa lähteä kotipihalta silloin kun haluaa, tietäen että saa itsensä, lapsensa ja tavarat helposti mukaan. Olemme miettineet sähköpyörän hankintaa toiseksi kulkuvälineeksi. Vielä tarvitsee testata miten pyörät toimivat talvella. Olen myös oppinut hallitsemaan monia erilaisia pyöriä ja samalla olen saanut kosketuksen siihen, mitä haluaisin pyörältä jos sellaisen hankkisimme. Toivoisin myös, että tällainen pyörien lainaustoiminta voisi levitä muihinkin kaupunkeihin. Tai enhän minä tiedä onko tällaista muualla, mutta en ole ainakaan kuullut.

Pyrin myös lainaamaan pyöriä jatkossakin. Nyt vain joudun suunnittelemaan tarkemmin ajankohdat kun laina-aika on lyhyempi.

Lisäkommenttina voisin mainita, että enpä ole koskaan käynyt kaupungissa missä pyörien parkit ovat niin täynnä keskusta-alueella. Jyväskylä on ilmeisesti saanut pyöräilyn hyvin upotettua asukkaisiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti