keskiviikko 7. elokuuta 2019

Lyylin kesä Mäki-Matin perhepuistossa

Tänä kesänä osa lainaamon pyöristä on kesätöissä etälainauspisteissä. Lainaamon Lyyli on edustanut lähes koko kesän Mäki-Matin perhepuistossa, jossa se on tällä erää lainattavissa 18.8. saakka.

Lyyli Lainapyörä

Lyyli ei ole ehtinyt juuri kesällä huilimaan vaan se on ollut ahkerasti lainaajien mukana reissussa. Lyylillä on tehty paljon erilaisia lyhyitä retkiä muun muassa Jyväsjärven ympäri, mutta onpa sillä taitettu lasten kanssa matka myös Nokkakiven huvipuistoon ja takaisin! ”Lainaajat ovat olleet Lyyliin tyytyväisiä ja pyörän varaustilannetta tullaan kyselemään aina, kun se on puistossa paikalla”, kertoo perhepuistossa työskentelevä Tanja Sihvonen. Kesälainaamon pyörittäminen on puiston henkilökunnan mielestä sujunut mainiosti. ”Ehdottomasti voitaisiin toimia kesälainaamona toistekin”, nyökyttelee Tanja.


Lyylillä on myös oma pyöräkummi, Joonas Kaksonen, joka auttaa tarvittaessa Lyyliin perehtymisessä. Alun perin Joonas kiinnostui lastipyöristä noin viisi vuotta sitten luettuaan netistä käyttäjäkommentteja. Perhe harkitsi myös pyöräperäkärryn hankkimista. ”Lapset olivat silloin kuitenkin niin pieniä, että tuntui mukavammalta ajatukselta olla koko ajan näköyhteydessä lapsiin”, Joonas perustelee laatikkopyörään päätymistä.

Pyöräkummi Joonas Kaksonen

Ensimmäinen oma pyörä oli kolmipyöräinen, jolla ajeltiin vain kesäisin. Pyörällä liikkuminen lasten kanssa osoittautui kuitenkin näppäräksi ja samalla myös autoilun vähentäminen alkoi kiinnostaa enemmän. Niinpä perhe alkoi harkita pyörää, jolla voisi liikkua helpommin myös talvella. Uutta pyörää etsiessä Joonaksen perheelle tulivat tutuiksi myös lainaamon pyörät, joista Ludvig innosti hankkimaan seuraavaksi pyöräksi kaksipyöräisen mallin, johon talveksi vaihdetaan nastarenkaat. ”Hyvällä pyörällä lähtee mielellään liikkeelle, joten auton käyttö on vähentynyt. Etäisyydetkin ovat yleensä lyhyitä, joten matkat kuljetaan usein kävellen tai pyörällä”, kertoo Joonas. Joonaksen lapsista vanhin pyöräilee jo omalla pyörällä, mutta kolme lapsista kulkee vielä mukavasti laatikkopyörällä; kaksi istuu laatikossa ja yksi tarakalle kiinnitetyssä istuimessa.  ”Vaikka näin kesällä tietyöt välillä vähän haittaavat pyöräilyä, kaksipyöräisellä mahtuu ja pääsee yleensä myös työmaiden ohi”, hän jatkaa.

Joonas käy lähes päivittäin leikkimässä lastensa kanssa Mäki-Matin perhepuistossa, jossa Joonaksen kanssa voi käydä juttelemassa lastipyöräilyyn liittyvissä asioissa. Jos oman pyörän hankkiminen syystä tai toisesta mietityttää, voi Joonakselta kysellä vinkkejä myös puhelimitse, sähköpostilla tai vaikkapa Facebook-viestillä.

puh. 0407655355
s-posti. joonas.kaksonen(at)gmail.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti