maanantai 19. elokuuta 2019

Pyöräretki Ruotsin järvimaisemiin

Pääsin heinäkuussa testaamaan JAPA Ry:ltä lainaksi saamiani Ortliebin pyörälaukkuja pyöräretkellä Ruotsissa. Lainaus onnistui vaivattomasti, ja yllätyin positiivisesti, kun sain pitää laukkuja lainassa kahden ja puolen viikon ajan! Matkustin siskoni kanssa laivalla Tukholmaan, josta teimme 11 päivän pyöräretken Vätternin, Vänernin ja Mälarenin maisemiin. Pyöräilymatkaa kertyi yhteensä noin 1100 km, joten laukut pääsivät todelliseen testiin.

Pidin laukuista erittäin paljon. Aluksi kiinnityssysteemeitä joutui hieman säätämään, jotta laukut asettuivat tavaratelineelle hyvin, mutta sen jälkeen niiden käyttö oli äärimmäisen helppoa. Pikalukituksen ansiosta laukut voi vain nostaa pois tavaratelineeltä ja taas laskea takaisin, eikä erillisiä remmikiinnityksiä tarvittu. Laukut olivat tilavat ja helpot avata ja sulkea. Ensimmäisenä päivänä pyöräilimme kaatosateessa monta tuntia, ja vaikka kastuimme litimäriksi, säilyivät tavarat ja vaatteet laukkujen sisällä aivan kuivina.


Pyöräretkeily Ruotsissa oli helppoa ja turvallista. Hyväkuntoiset ja hyvin merkityt tiet, leveät pientareet ja pyörätiet ilahduttivat meitä päivittäin. Vain muutaman kerran jouduimme pyöräilemään soratiellä. Suunnittelimme reittimme ison paperikartan avulla, ja lisäksi tuli käytettyä paljon Googlen karttasovellusta. Maisemat reitillä vaihtelivat kultaisista vehnäpelloista upeisiin järviin, vehreisiin metsämaisemiin sekä idyllisiin kyliin ja kaupunkeihin.  Leirintäalueet, joilla yövyimme, olivat tasoltaan vaihtelevia, mutta kaikista löytyi riittävän hyvät olosuhteet: kuuma suihku, vessat, keittiö ja pyykinpesumahdollisuus. Suurin osa leirintäalueista sijaitsi veden äärellä. Pääsimmekin toisinaan pystyttämään telttamme aivan järven rantaan ja nauttimaan ilta-auringossa kimaltelevasta järvenselästä. Väsyneinä, mutta tyytyväisinä kaarroimme takaisin Tukholmaan.


Kiitos JAPA Ry:lle mahdollisuudesta lainata laadukkaita pyörälaukkuja! Toivottavasti pääsen hyödyntämään tätä palvelua jatkossakin.


Teksti ja kuvat: Eeva-Maija Kinnunen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti