tiistai 24. syyskuuta 2019

Ilona kesän lukubileiden dj-keikalla


Koko kaupungin juhlapyörä Ilona ilahdutti kesällä kirjaston asiakkaita. Alla kirjaston kesäsomettajan tunnelmia lukubileiden leppoisalta dj-keikalta:

”Parkkeeraan pyörän Jyväskylän kaupunginkirjaston terassin kulmaan, aniliininväristen kukkien viereen, joissa kimalaiset pörräävät aurinkoista päivää paistatellen. Nostan aurinkokennot valoa kohti, kytken johdon ja virrat akkuun, ja kaivan pyörän laatikosta pienet mutta pippuriset Genelecit, joista olisi kohta kuuluva kimalaisten kuoroon yhtyvää musiikkia. Kytken DJ-dekin sekä läppärin pyörän virtalähteeseen ja asettelen ne pyörään integroidun cajon-rummun päälle. Juuri sopivasti tilaa tehdä muutaman tunnin DJ-keikka kirjaston lukubileissä, joissa valikoimani ambient-musiikki siivittäisi bilettäjien eli lukijoiden lukukokemusta.


Lukijoita kerääntyy pyörän ympärille ja vietämme kesäisen nelituntisen hiljaa yhdessä lukien ja rauhallisesta musiikista sekä ympäristön äänistä nauttien. Vain ajoittaiset ohi kulkevat bussit säröttävät melullaan sunnuntaista tunnelmaa, mutta ei kuitenkaan niin, että se alkaisi häiritä. Aurinkoinen päivä sallii akun latauksen säilyttämisen aurinkokennojen avulla, vaikka pyörään on kytketty useampi virtaa ahmiva laite. Tällaista käyttöä ajatellen Ilona on nerokas. Se on kuin helposti liikkuva, itsestään latautuva aggregaatti ja PA – pieni bilelaitos siis, kunhan muistaa ladata akut ennen liikkeelle lähtöä!


Kun bileet ovat ohi, pakkaan laitteet ja pyörän alle viidessä minuutissa. Pyörän kolmivaihteinen sähköavustus helpottaa melko painavan pyörän liikuttamista paikasta toiseen, joten pitkänkin päivän jälkeen Ilonan talteen vienti ei tunnu raskaalta, vaan lähestulkoon kruisailulta! @jklkirjasto #kesäosku suosittelee kaupunkipyörä-Ilonaa pienten bileiden, ympäristöystävällisten ja kestävien valintojen sekä Pelle Peloton -tyylisten keksintöjen ystäville!”


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti