tiistai 17. joulukuuta 2019

Fillarit liikkeelle! -kiertue Saarijärvellä

Fillarit liikkeelle! –kiertue vieraili tänä vuonna myös Saarijärvellä, jossa teemana oli kaupassakäynti. Kokeilimme pyöräillä kuvitteellista kauppamatkaa Härkälähteen asuinalueelta toiselle puolelle kaupunkia Halpa-Halliin. Matkaa suuntaansa oli noin 3,5 kilometriä.

Keskustssa kävely ja pyöräily
 oli erotettu kiinteistön
 katoksen ajaksi toisistaan.
Kiitämme selkeitä liikennemerkkejä
Keskustan läpi pääsi pyöräilemään sujuvasti pyörä- ja kävelyteitä pitkin mutta löytyipä yllättäen myös kävelyteitä. Turistipyöräilijöille meinasikin käydä hassusti, sillä kävelytien liikennemerkki oli sijoitettu paikkaan, josta sitä oli vaikea havaita.

Turistipyöräilijöiltä meinasi jäädä piilossa oleva kävelytien merkki huomaamatta
Matkan varrella ylitimme sillan, jonka yli kulkee myös raskasta liikennettä. Kevyenliikenteen väylä tuntui aika kapealta, kun isommat autot pyyhälsivät ohi. Rauhallisempi reitti salmen yli oli onneksi tarjolla, kun kiersi Paavontien kautta.

Ajoradan ja pyörä- ja kävelytien väliin
 oli rakennettu aita
Saarijärvellä asfaltin kunto vaihteli. Osa oli hyvässä kunnossa, mutta lähempänä Halpa-Hallia asfaltti oli välillä pomppuista.

Halpa-Halliin päästäksemme piti ylittää tie, mutta suojatie sijaitsi vasta kauempana. Koska ihmisillä on kuitenkin tapana oikoa sieltä, mistä reitti on lyhin, oli onneksi ohi kulkevan ajoradan
ja pyörä- ja kävelytien väliin rakennettu aita vaaratilanteiden välttämiseksi.

Järvimaisemissa kelpaa pyöräillä


Pyörällä matka Saarijärven keskustan läpi sujui varsin nopeasti ja sujuvasti. Matkalla ehdittiin myös ihastella maisemia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti