maanantai 3. helmikuuta 2020

Kun Lyyli pelasti ihmisen ostoskasseilta pyöränsarvissa

Viime syksynä Mikkilän perheen laatikkopyörä meni rikki. Vaan ei hätää, Lastipyörälainaamosta löytyi sopiva menopeli korjauksen ajaksi.

****

”Pyöräkorjaamolla Atte puhelimessa”

”Katri Mikkilä täällä soittelee, päivää! Kuule, meidän laatikkopyörästä meni vaihdevaijeri, ehtisitkö miten ottaa korjaukseen?”

”Katsotaas. Sulla on tietysti kova kiire saada se kuntoon?”

”No, joo, onhan nyt onneks vielä sellaset pyöräilykelit, että lapset voi itekin pistää pyöräilemään päiväkotiin.”

”Niin… Mutta… Onhan teillä kuitenkin auto, ettette ihan pelkkien pyörien varassa ole?”

”Ei, ei meillä ole. Mutta kyllä me silti muutama päivä pärjätään ilmankin, vaikka se arjen sujumisen kannalta aika elintärkeä kapistus meille onkin.”

Kyllä. Olemme nyt jo kuudetta vuotta autoton lapsiperhe. Kuljetamme pyörällä pääasiassa kahta lasta ja ruokaostoksia, mutta myös esimerkiksi suksia, luistimia ja uimarantakamppeita ja onpahan kyydissä nähty pyykinkuivaustelin, silityslauta, potkukelkka ja ikea-ostoksetkin.

Hankin oman sähköistetyn laatikkopyörän veljeni yllytyksestä siinä vaiheessa, kun ymmärsin, etten voi työntää lapsiani ikuisesti tuplarattaissa ja että välillä pitää päästä paikkoihin joko nopeammin tai pidemmälle, kuin mihin jälkikasvun omat etenemisresurssit riittävät. En ollut ehtinyt tuttua Lastipyörälainaamon toimintaan ennen pyörän hankintaa ja sittemmin ajattelin, että mainio konsepti, mutta turha mulle, koska mullahan on oma pyörä.

Paitsi silloin kun se on huollossa. Ahaa!

Mun työpaikka on Lastipyörälainaamon kanssa samassa rakennuksessa ja näen lainaamon pyöriä lähes päivittäin. Silti mulla kesti hävettävän pitkään ymmärtää, että vaikka omistan oman lastipyörän, voin silti edelleen tarvita ja hyödyntää lainaamon palveluita! Esimerkiksi silloin kun oma pyörä on huollossa eikä arkeen kaipaa yhtään perusfillarin sarvissa heiluvien ostoskassien kaltaisia horjutuksia.

Autokorjaamoilta (tiettävästi) voi saada laina-auton huollon ajaksi, mutta pyöräkorjaamoilla ei (tiettävästi) vielä ole vastaavaa palvelua. Lainaamo pelasti meidän arjen yhden tällaisen yllättäen tulleen huoltoreissun alta. Veikkaan että saattaa pelastaa joskus toistekin.

Suosittelen.Katri Mikkilä, arki- ja välimatkapyöräilijä, jonka jarrut (ja muu perhe) välillä vinkuu mutta vauhti ei hyydy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti