torstai 9. huhtikuuta 2020

Evakkotarinoita: Liisin kanssa uusia maisemia ja onnen kyyneleitä!


Lastipyörälainaamon pyörille etsittiin loppukevään ajaksi evakkokodit lainaamon varastolla sattuneen vesivahingon vuoksi. Moni varahuoltaja saakin nyt kokeilla rauhassa arkea lainaamon pyörien kanssa! Minulla on lainassa Liisi.

Joten let’s go! Kauniina sunnuntaipäivänä Liisi lähti lenkille, tai paremminkin lenkittämään polkijaansa. Liisillä on ilo liikkua. Rajoittuneilla lihasvoimillani en pääse kovinkaan pitkälle, mutta sähköavustuksen avulla pyöräilymatkat ovat nelinkertaistuneet. Vauhdikas meno sekä vapauden ja pystyvyyden tunne on mahtava – useimmiten poljenkin onnen kyyneleet silmissä ja ääneen hihkuen! Liisin kanssa on tehty reissuja uusiin paikkoihin uudessa kaupungissa. Vähäisistä autolla liikkumisen tarpeista on jo pari voinut korvata Liisin kyydillä. Liisillä pääsee halutessaan vauhdilla, joten valppaana liikenteessä!

Sähköavustus toimii vain polkiessa ja loppuu 25km/h kohdalla.  

Uljas Liisi!Pyörälenkeillä voi helposti pysähtyä ihailemaan maisemia. Ensimmäinen pysähdys tehtiin tällä reissulla jumppapaikalle, joka olikin sunnuntaipäivänä kovassa käytössä. Huilattiin hetki ja räpsittiin kuvia.Vähän tietoa Liisistä. Satulan korkeutta saa säädettyä helposti ilman työkaluja. Satulasuoja kuuluu Liisin kalustoon. Kori on omasta pyörästäni väliaikaisesti Liisillä lainassa. Lastipyörälainaamolta on saatavissa myös käteviä pyörälaukkuja.


Vaihteiden vaihtaminen ja avustuksen säätäminen onnistuvat helposti. Pienestä näytöstä voi seurata muiden muassa avustuksen tasoa, vauhtia, akun tilannetta, kellonaikaa ja matkaa. Ajovalo on valmiina ja helppokäyttöinen pirikello tietysti myös. Tangon käsijarruista löytyvät etu- ja takajarrut, lisäksi Liisissä on myös jalkajarrut. Ja hyvät jarrut ovatkin, turvallisin mielin saa ajella!   Matkamme jatkui Äijälänrantaan, mistä löytyy hienoa taidetta ja levähdyspaikkoja. Vierestä lähtee polku lintutornille, jossa olemmekin aiemmin käyneet. Järvimaisema ja aurinko ovat lyömätön yhdistelmä – sitä ihastellen siis hetki, jos toinenkin!


Pyörälenkkien lisäksi olen käynyt Liisillä asioimassa ja kaupassa, pienet ostokset kulkevat vaivatta kotiin. Jo aiemmin herännyt kiinnostus sähköavusteisen pyörän hankkimiseen on saanut kokeilun myötä vahvistusta. Suosittelen lämpimästi muitakin kokeilemaan lastipyörälainaamon valikoimaa!  

Nautitaan ulkoilusta! <3:llä Netta JapaltaEi kommentteja:

Lähetä kommentti