tiistai 5. toukokuuta 2020

Evakkotarinoita: Martta ja Salli


Lainapyörä Martta ja –kärry Salli saapuivat meille kauniina huhtikuisena päivänä. Olimme kaikki todella iloisia, että pääsimme kokeilemaan sähköpyörää ja kärryä hieman pidemmän aikaa, koska olemme itsekin miettineet niiden mahdollista hankintaa. Marttaa ja Sallia odotti myös hyvin innokkaasti kaksi kyytiläistä, joista toinen sattuukin olemaan kaimatyttöjä. Heti seuraavana päivänä, kun olimme uudet lainalaiset saaneet, lähdimme koko perhe pyöräretkelle, eväät mukana totta kai! Kyytiläiset tuntuivat viihtyvän oikein hienosti, joskin pienemmälle heistä uni kyllä yllätti kesken matkan, oikein leppoisaa kyytiä siis. 

 
Martta on hieman erilainen sähköpyörä tuttavuus, joskaan kovin monella en ole aikaisemmin ajanutkaan. Istuma-asento ja ”mummopyörämäisyys” miellyttävät allekirjoittanutta kovasti, se tuo ajamiseen leppoisuutta eikä niskoja tarvitse jännittää. Tosin tuntuu, että Martta jarruttelee joskus vähän turhia, kun haluaisi oikein mennä tukka hulmuten. Tästä pyörän ominaisuudesta meitä kyllä etukäteen jo informoitiinkin. Salli perässä tuli oikein tasaisesti ja huomaamattomasti. Sallin vetämisessä, sähköavustus pyörässä, on kyllä todella loistava juttu. Muuten olisi polkijan voimat koetuksella ylämäessä.

Ensimmäisen pyöräretken jälkeenkin Martta ja Salli on saanut kyydittää kolmea henkeä monena päivänä viikossa. Pienempi kyyditettävämme on vasta reilun vuoden ikäinen ja hänen asentonsa kärryssä ei ole optimaalisin, vaan meinaa aina valua huonoon asentoon. Isompi kyyditettävä on kohta kolme vuotias ja asento kärryn kyydissä hänellä huomattavasti parempi. Varmaan turvavöitä vielä kiristämällä saisi pienemmänkin kyytiläisen istumaan ryhdikkäämmin.

Myös työmatkat Martan kanssa ovat taittuneet erittäin sujuvasti. Vaikka työmatkani on reilut 10 kilometriä, taittuu se sähköavustuksen kanssa nopeasti. Matka-ajan erotus autoon verrattuna on niin pieni, että pyörän selkään hyppää mielellään. Kun laina-aika on ohitse, tulee oman sähköpyörän hankkiminen varmasti toden teolla mietintään, toisesta autosta kun taloudessa on jo luovuttu. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti