tiistai 18. elokuuta 2015

Lempi ja Lasse Paanalan perheen vieraina


- Yllytyshullu ja kokeileva perhe on valmiina haasteeseen! Asumme Kangasvuoressa mäen päällä lähellä kaikkia palveluita, mutta 1- ja 5-vuotiaiden lasten ja painavien ostosten tai kirjastokassien vuoksi auto on turhauttavan paljon käytössä lyhyilläkin matkoilla. Omin voimin ei puolestaan jaksa polkea kotimäkemme päälle, jos perässä olisi peräkärry ja lapset sekä tavarat kyydissä. Sähköistä apuvoimaa tarvitaan, kertoi Jenni Paanala kesän alussa syitä pyöräkokeiluun mukaan hakemiselle.


Avuksi mäen päälle kipuamiseen saapui sähköpyörä Lempi kera Lasse-peräkärryn. Lempi ja Lasse olivat elokuun alussa viikon verran lainassa Paanalan kaksilapsisessa perheessä. Sekä sähköpyörä että pyörän peräkärry olivat perheelle uusia tuttavuuksia, ja Lempiä ja Lassea odotettiinkin perheessä innolla.

Vauhdin hurmaa ja uuden opettelua


- Maanantaina pyörä haettiin tyttötriona ja kyllä oli kaikki kummallista ja uutta, mitään mielikuvaa ei entuudestaan ollut peräkärrystä, saati sähköpyörästä! Olihan kokonaisuus pitkä ja leveä! Vauhti vielä päälle, niin olo oli vähintäänkin turvaton. Myöhemmin yksin ilman kärryä ja lapsia pystyin minäkin jo nauttimaan vauhdin hurmasta, ja mies kokeilikin heti ensimmäisenä iltana ”maksiminopeutta” innoissaan, kertoi Jenni ensimmäisestä kokeilupäivästä.

Alkuun liikkeellelähtö sähköpyörä-peräkärry -yhdistelmällä tuntui monimutkaiselta akkuineen ja turvavöineen, ennen kuin lähtöihin syntyi viikon kuluessa jonkinlainen rutiini.

- Heti toisen päivän aamuna laitoin lapset kyytiin ja suunta kohti hoitoa ja töitä. Voi sitä vöiden ja säädön määrä aamukiireessä, akut ja kaikki :) Mutta lapset tykkäsi! Illalla tehtiin vielä kirjastoreissu ja kuopus 1,5 v torkahti hyvin peräkärryn kyytiin. Ja seuraavina päivinä homma alkoikin jo rutinoitumaan, kertoi Jenni.
Pyörän selästä maisemat näyttävät erilaisilta kuin ratin takaa


Viikon aikana sähköpyörällä ajettiin sekä peräkärryn kanssa että ilman kärryä. Sähköapu tuo kevennystä ajoon, mutta peräkärry kahden lapsen kanssa on kuitenkin sen verran raskas perässä vedettävä, että ihan itsestään pyörä ei kulje sähköavullakaan.

- Ylämäet menee kärryn kanssa juuri ja juuri sähkön avulla, mutta ei niin hiettömästi mitä etukäteen kuvittelin. Ilman kärryä pyörä kulki kevyemmin mäetkin, Jenni kertoi kokemuksistaan.

Liikenteessä peräkärryllinen pyörä ei juuri herättänyt erityistä huomiota, sillä laatikkopyöriin verrattuna peräkärryt ovat jo varsin tuttu näky liikenteessä.  Lempi on Workcycles GR8 -merkkinen raskaankin lastin kuljettamiseen tarkoitettu taakkapyörä, johon on asennettu sähköapu jälkikäteen sähköistyksiä tekevässä pyöräliikkeessä. Lasse on puolestaan Croozer-merkkinen pyörän peräkärry, jolla voi kuljettaa kahta enintään kuusivuotiasta lasta.

- Pyörän selästä kesän ja syksyn tuoksut ja maisemat avautuvat paljon paremmin kuin auton ratista. Oli mukava saada kokemus sekä sähköpyörästä että peräkärrystä, tiivisti Jenni viikon kokemukset.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti