perjantai 24. elokuuta 2018

Kesäinen virkistyspäivä kaupunkiympäristössä

Ja tämäkin tarina todistaa jälleen kerran pyöräily, kävelyn ja linkkeilyn virkistyshyödyt!

***

Vietimme Jyväskylän NNKY:n hallituksen kera 8.8. kesäpäivää poikkeuksellisesti keskustan tuntumassa omassa toimitilassamme Puistotorilla sekä nauttimalla Sammonkadulla Teatteri Nappipurkin esityksestä Ääninauhalla sinä. Olemme muutamaan otteeseen viettäneet kesäpäivää jonkin järven rannalla, mutta tällä kertaa kaupunkiympäristöön tuotu kesäinen virkistyspäivä olikin erityisen onnistunut ratkaisu, kun kaikki osallistujat pääsivät helposti paikalle joko kävellen, bussilla tai jalkaisin. Nautimme ensin aterian toimitilamme pihapiirissä, jonne kannoimme sisältä tuolit ja pöydät. Samalla vaihdettiin kuulumisia ja hiottiin syksyn suunnitelmia. Kahvin jälkeen siirryimme jalan tai pyörillä Sammonkadulle.


Tanja on tottunut työmatkapyöräilijä ja teatterikin oli melkein työreitin varrella. NNKY:n toiminnanohjaaja taittaa parin kilometrin matkan Kortepohjasta Puistotorille pyörällä kesät talvet. ”Kesäkelillä matka hujahtaa vartissa, talvella kannattaa varata kelistä riippuen puolikin tuntia. Työmatkapyöräily on todellista hyötyliikuntaa: kunnon ylläpitoon yhdistyy edullinen ja nopea tapa liikkua kaupungissa.”

Heini polkaisi Taulumäeltä ensin Puistotorille, jonne matka sujui pyörätietä helposti alamäkeen. ”Ensin ihanasti syömään Puistotorille ja sitten miellyttävä teatterielämys mukavassa seurassa lempeässä kesäillassa. Mikä mukavampaa!” Matka takaisin Taulumäelle ylämäkeen sujui myös kevyesti sähköavusteisella pyörällä. ”Työssäni Jyväskylän seurakunnalla joudun välillä liikkumaan kaupungin laidalta toiselle. On mukavaa, kun sähköpyörän kanssa pääsen perille nopeasti ja liikaa hikoilematta.

 
Virkistynyt hallitus poseerasi kuvassa illan päätteeksi. Kuvan otti teatterin valomies Tero.
Kuvasta puuttuu puheenjohtajamme Riitta, jonka piti rientää bussiin: ”Tulin bussilla nro 27 mennen tullen. Teatteripäivänä Jyväskylän Liikenne noudatti kesäaikatauluja ja se asetti omat "haasteensa". Ritoniemeen päin kulki vain kaksi vuoroa tunnissa ja teatterista piti rynnätä vauhdilla pysäkille, ettei olisi tarvinnut jäädä illalla pitkäksi aikaa odottelemaan. Mutta plussaa tuli teatterille sijainnista: Sammonkadun lähellä on bussipysäkki.”


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti