maanantai 27. elokuuta 2018

Kesäpojan mietteitä


Näin kesän kääntyessä syksyyn lainaamon kesäpoika putsaa kätensä ketjuöljystä, pakkaa kahvimukinsa reppuun ja suuntaa kohti uusia seikkailuja. Tässä hänen syväluotaava analyysinsä kuluneesta kesästä, olkaapa hyvä!

***

Lastipyörälainaamon neljäs kesä alkaa olla loppusuoralla. Pyörät ovat olleet kovassa käytössä ja sähköavusteisen polkupyöräilyn propagandaa on levitetty myös naapurikunnissa kesän kiertueen merkeissä. Turuilla ja toreilla näkemykset sähköavusteisista pyöristä ovat vaihdelleet jonkin verran. Skeptisimmät sanovat, että sähköavustus on laiskoja varten, kun osa taas pitää sitä tulevaisuuden liikkumismuotona. Tässä kohtaa olemme valistaneet ihmisiä, että kyse on paljon muustakin. Pyörät herättivät myös monia kysymyksiä ja alla on lueteltuna yleisimmät vastaukset:

- Akulla ajaa n. 20-100km (riippuen maastosta, kuormasta, lämpötilasta, tuulesta, avustuksen käytöstä, akun iästä, tähtien asennosta ja muista lukemattomista seikoista).

 - Ei, pyörät eivät lataa akkuja jarruttaessa.

- Kyllä, ajajan pitää itse myös polkea. Muuten avustus ei toimi ja pyörä ei liiku.

Kesän varrella on ehtinyt tapahtua yhtä sun toista. Lastipyöriä hyödynnettiin mm. muutoissa, mattopyykillä, lasten kyyditsemisessä, kirpputoreilla ja kesäteatterireissuilla. Riksa oli kyyditsemässä Kalevan kisojen vieraita ja taisipa Tuplis kiertää Saimaankin.

Parhaita hetkiä ovat olleet, kun lainaajat ovat hymyissä suin kertoneet upeista reissuistaan ja lainaamon toimivuudesta. Mutta kyllä minä niin mieleni pahoitin, kun pyöristä hajosi osia (penteleen orapihlajan piikit!) tai pyöriä ei käsitelty asiallisella tavalla. Tässä vaiheessa ei vielä kuitenkaan voi tehdä lopullista analyysiä kaudesta, sillä lainaustoiminta jatkuu vielä niin pitkään kuin kelit sallivat. Talveksi varmaan muutama tavan sähköpyörä saa alleen nastat ja siten talvella pääsee kokeilemaan elektronien pakkasen kestävyyttä. Keväällä lainaamo avaa taas ovensa yhtä varmasti kuin Nuuskamuikkunen palaa etelästä, joten nyt voi alkaa suunnitella jo ensi kesän parhaita hetkiä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti