maanantai 6. elokuuta 2018

Kesäteatteria Riihivuoren huipulla


Matkajärjestelyt alkoivat helteisessä säässä. Noudimme aamulla JAPA ry:ltä sähköavusteiset pyörät, joiden käytöstä meillä kummallakaan ei ollut aikaisempaa kokemusta. Käyttö oli helppo oppia. Valmistautuminen ei sujunut aivan ongelmitta, sillä iltapäivällä ennen lähtöä Alvari-pyörän kettinki irtosi ja meni poikki. JAPA:lla palvelu pelasi kiitettävästi ja sieltä tuotiin ehjä Elina-sähköavusteinen pyörä tilalle. Saimme kokemusta kolmesta erilaisesta pyörästä [toim. huom. kolmas pyörä esitellään blogissa lähiaikoina!] ja huomasimme, että niissä on eroja. Eli jos on hankkimassa sähköavusteista pyörää, vertailu ajo-ominaisuuksien suhteen kannattaa tehdä.

Kesäloma soi -esitys alkoi klo 19.00 ja liput piti lunastaa puolta tuntia aikaisemmin, joten lähdimme liikkeelle n. klo 17.00 maissa yhä helteisessä säässä. Ilmavirta hiveli ihanasti jäseniä. Matkanteko sujui lähes suoraviivaisesti. Ylimääräinen mutka tuli, kun ajoimme Sääksvuoren asutusalueelle sen sijaan, että olisimme kääntyneet vanhalle Muuramen tielle heti oikeasta risteyksestä.

Tummat pilvet alkoivat kerääntyä Muuramen ylle, kun lähestyimme sitä. Sähköavusteinen pyörä oli eniten hyödyksi hiekkaisella lopputiellä, joka oli pelkkää ylämäkeä aina Riihivuoren huipulle asti. Reilun 24 km:n jälkeen olimme perillä ja ehdimme ajoissa lippuja noutamaan. Ystävällinen lipunmyyjä ei ollut lipuistamme ajan tasalla, vaan pyysi niistä maksua. Perustelimme oikeutemme vapaalippuihin tulemalla paikalle lihastyövoimalla ja JAPAn kanssa sovitulla yhteistyöllä. Saimme sitten liput ongelmitta. Kävimme siistiytymässä WC-tiloissa, saimme mieluisat paikat, ja ehdimme nauttia vielä maukkaat mandariinit ja omput ennen esityksen alkua.

Esitys ei lauluillaan temmannut mukaansa ja alkuosuuden jälkeen olimmekin pettyneitä katsomaamme ja kuulemaamme. Väliaika kuitenkin ravitsi ja virkisti ja loppupuolikas esityksestä oli enemmän mukaansatempaava lauluineen ja soittoineen. Kokonaisuutena ihan ok kesäteatteriesitys.

Alamäkivoittoiselle paluumatkalle lähdimme heti esityksen päätyttyä klo 21.20 ja kotona olimme reilun tunnin päästä. Hienoinen kesäsade kostutti, muttei kastellut. Retkestä jäi onnistunut ja tyytyväinen olo niin kroppaan kuin mieleenkin. Kiitos JAPA:lle tästä kesäisestä uudesta pyöräilykokemuksesta. Pyöräily on toimiva ja suositeltava liikkumismuoto paikasta toiseen sähköavusteisena tai ilman, oli matka sitten lyhyt tai vähän pitempi.

Pyöräilyterveisin! Jutta ja Josefiina Pirhonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti