perjantai 1. syyskuuta 2017

Kokeilussa Leevi, Lyyli ja Ludvig

Viikon 34 kokeilupyörinä olivat Leevi, Lyyli ja Ludvig.LEEVI


"Hei. Tämähän sujuu jo paljon paremmin."

Toinen laatikkopyörä todellakin oli jo helpommin ohjattavissa. Se vaikutti myös enemmän laatikolta kuin Ludvig, mitä testailtiin viimeksi. Tällä kertaa ajelimme siis Leevillä. Ensimmäinen kuva Leevistä oli, että vaikutti laadukkaalta pyörältä. Siinä oli kuitenkin hieman lyhyemmän tuntuinen tavara / matkustatila kuin Ludvigissa. Tämä oli mututuntuma koska en mitannut tilaa. Toiseksi, huomasin jo ensimmäisellä matkalla, että pyörä kolisee aikalailla epätasaisella alustalla. Ajettavuuteen se ei vaikuttanut ja edessä olevat ihmiset ainakin kuulivat lähestymisemme.

Huomasin eräällä matkalla, että lapsemme osaa nukahtaa kätevästi pyörän kyytiin kun oli kuomu päällä. Se on todennäköisesti kätevää, jos ajaa pitemmän matkan päiväuniaikaan. En itse kokeillut, mutta laitan korvan taakse muistiin. Jouduin siis herättelemään pientä vähän väliä ettei vaipuisi syvempään uneen. Leevi oli meillä samanlaisissa toimissa kuin edellinenkin pyörä; kävimme kaupassa, leikkipuistossa, kerhossa ja sen sellaisissa. Ihan tavallista arjen liikkumista harrastimme siis tämän viikon. Emme ehtineet edes käydä mitään uusia paikkoja koluamassa. Ehkä sitten seuraavalla kerralla.

Näitä laatikkopyöriä ajellessa tulee kumma tunne, että pitäisiköhän sellainen hankkia itselleenkin joskus.
LYYLI

Meidän perhe oli innoissaan, kun saimme kuulla, että olemme päässeet lastipyörälainaamon kokeiluperheeksi. Asumme Muuramessa ja olemme paljon miettineet sähköpyörän hankkimista. Välimatkat täällä Muuramessa ovat lyhyet, mutta mäkiset. Tämän kokeilun avulla pääsemme testaamaan, että olisiko pyörän mahdollista korvata talouden toinen auto.


Ensimmäisen viikon aikana saimme tutustua Lyyliin. Aikaisempaa kokemusta meillä ei olekaan lastipyörästä ja aluksi jännittikin ajella noin kookkaalla pyörällä. Neitsytmatkalla Jyväskylästä Muurameen pyörä kuitenkin jo tuntui hyvältä, sitä oli helppo ohjata ja se kulki kevyesti eteenpäin. Viime metreillä kuitenkin hiekka asfaltilla päästi yllättämään ja kaaduimme pyörällä. Kyytiläiselle ei kuitenkaan tapahtunut mitään, kiitos tarkkaan asetettujen turvavöiden, mutta kuski lensi kyydistä. Matka jatkui haaverin jälkeen eikä jättänyt traumoja Lyylistä kyytiläiselle eikä kuskillekaan.

Lyyli korvasi viikon aikana kokonaan toisen automme. Lapset tykästyivät Lyylin kyydissä istumiseen tosi paljon ja halusivat lähteä joka paikkaan nimenomaan Lyylillä. Ja kyllähän me ajelimmekin; päiväkotiin, kirjastoon, hammaslääkäriin, puistoon, postiin jne. Koska lapset istuivat Lyylin kyydissä edessä, he näkivät kaiken ja heidän kanssa pystyi myös keskustelemaan pyöräillessä, mikä teki pyöräilystä yhteisen tapahtuman. Joka iltapäivä päiväkodista lähtiessämme oli lasten kaverit katsomassa ja ihmettelemässä aidan toisella puolella. Lyyli sai siis osakseen myös paljon huomioita.


Koska olemme paljon miettineet sähköpyörän hankkimista talouteemme, mietimme viikon aikana paljon miten juuri Lyylin tyylinen pyörä sopisi meille. Hieman pohditutti pyörän toimivuus talvella; miten näin kookas pyörä toimii loskassa, lumessa ja jäällä. Lisäksi turvavyöt aiheuttivat päänvaivaa, koska ne eivät tuntuneet pysyvän lastemme olkapäillä. Lisäksi lapsiamme palelsi Lyylin kyydissä, joten sadekuomu olisi tarpeellinen lisävaruste. Kaiken kaikkiaan Lyylin tyylinen pyörä voisi olla meidän vaihtoehtomme toisen auton korvaajaksi. Avoimin mielin odotamme myös seuraavien pyörien testaamista.

LUDVIG

Ludvig on oikein mukava ja jämäkkä pyörä, jolla on ilo ajaa. Ostokset todellakin mahtuvat kyytiin ja lapsi myös. Hän viihtyi varsin hyvin laatikossa istuskelemassa ja kun pyörä oli parkissa, hän ilmoitti moneen kertaan "minun pyörä, minun kypärä" ja olisi ollut menossa kyytiin. Kävimme kaupparetkillä ja retkillä muuten vain ja ajokokemus oli varsin miellyttävä. Kovassa vauhdissa alamäessä, hieman huonolla asfaltilla oli aika inhottava tosin istua kyydissä, mutta eipä Ludvig mikään alamäkipyörä olekaan. Ludvigin moottori on hieman Lyylin moottoria kovaäänisempi. Työmatkapyöräilyyn ei edelleenkään laatikkopyörä ole paras vaihtoehto.

P.S. Päiväkotiin mennessä saa aika paljon kateellisia katseita kaikilta, kun parkkeeraa pyörän aidan viereen odottamaan!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti